Andreaskerk te Weurt

knop algemeen knop organisatie knop liturgie knop katechese knop diaconie knop gemeenschap knop diversen
 
Knop Andreas
Knop Historie
Knop 1898
knop foto's 1898
Knop  Inventaris
knop visie
Knop Vieringen
Knop Mededelingen
knop actueel
knop weurt
knop agenda
knop gevraagd
knop werkplan
 
 
Koorraam een van de kerk
Nadat de bouw van de kerk in 1897 was voltooid, moest deze nog worden ingericht. Ook hierbij koos men voor het beste. We noemen in dit verband alleen:
De Andreaskerk is een voorbeeld van een gaaf kerkinterieur van omstreeks 1900 door de ongeschonden polychromie, de gebrandschilderde koorramen en het vrij volledig bewaard gebleven meubilair. De 'beeldenstorm' van de jaren zestig van de vorige eeuw, waarin veel beelden het veld moesten ruimen en de kerk wit werd geschilderd, is geheel aan de Andreaskerk voorbij gegaan. Het interieur van de Andreaskerk is te bewonderen op de pagina Interieur van de Andreaskerk.


Verder is het noemen waard:


Zich op het interieur van de kerk Polychromie rechterachterwand

 

 

Bij het 450-jarig bestaan van het bisdom Den Bosch in 2009 heeft het bisdom via haar website de mogelijkheid geschapen om via een virtuele rondgang onze kerk van binnen te bewonderen. Hierbij kan met 360 graden om zich heen kijken. Hiervoor is wel het programma Flash nodig dat u gratis van internet kunt halen. Het bekijken van het interieur van de kerk is gekoppeld aan de site van het bisdom. Mocht er geen beeld op uw scherm verschijnen dan is de betreffende site van het bisdom buiten werking. Het adres voor onze kerk is: Klik hier

knop terug   knop start